Persbericht:Bark EUROPA zoekt Haagse jongeren voor oceaanoversteek
 

Bark EUROPA op zoek naar haagse jongeren voor oceaanoversteek

Het Nederlandse tallship de bark EUROPA is op zoek naar twee Haagse jongeren tussen de 18 en 26 jaar die de oceaanoversteek van Kaapstad naar Boston mee willen zeilen. Een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere ervaring goed kunnen gebruiken, maar het zich niet zomaar kunnen veroorloven. De reis wordt mede mogelijk gemaakt door Kees Gerritsen, één van de ‘Vrienden van de EUROPA’. Gerritsen heeft het varen als trainee op de EUROPA als life changing ervaren en wil graag anderen de kans geven hetzelfde mee te maken. Maandag 25 juli is er op Scheveningen een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Aanmelden kan via info@barkeuropa.com.

Bark EUROPA op zoek naar haagse jongeren voor oceaanoversteek

In 67 dagen van Kaapstad naar Boston zeilen
De oceaanoversteek van Kaapstad naar Boston vindt plaats in het voorjaar van 2017. Half april vliegen twee jongeren zelfstandig naar Zuid-Afrika en monsteren aan in Kaapstad. Ze zeilen met de bark EUROPA van Kaapstad via St. Helena en Ascension Island naar Boston. In Boston neemt de bark EUROPA deel aan Sail Boston. Na de Sail In stappen de twee avonturiers van boord en begint zelfstandig de terugreis. Naast een bijdrage voor administratiekosten van € 175,- en privé uitgaven tijdens de reis zoals drankjes aan de bar en eventuele kosten voor bellen of mailen via de satelliet, wordt dit avontuur mogelijk gemaakt door door de EUROPA en het fonds ‘Vrienden van de EUROPA’, waar Kees Gerritsen zich bij aangesloten heeft.

Kees Gerritsen: “Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken”
Kees Gerritsen, één van de ‘Vrienden van de EUROPA’ vertelt enthousiast over het verblijf aan boord: “Een lange zeilreis met een schip als de EUROPA is een ervaring die je je leven lang meedraagt en je als mens verandert. Je bent op de oceaan ver weg van alles. Er is alleen het schip en de bemanning en daarmee moet je het doen. De overweldigende oceaan is je vriend en soms je vijand. Samen ga je dan het gevecht aan met de elementen en ook met jezelf, soms 33 meter zwaar slingerend boven het water. Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken en ik verkeer in de gelukkige omstandigheden dat ik dat mogelijk kan maken voor twee jonge mensen.”

Het leven aan boord als trainee
De EUROPA heeft een internationale crew en ook de trainees komen vanuit de hele wereld, de voertaal aan boord is dan ook engels. Aan boord wordt je meteen opgenomen in de EUROPA-familie én in het wachtsysteem. Je helpt mee met zeilen, met het onderhoud van de boot en met het schoonmaken. Zeilervaring is niet nodig, je wordt opgeleid door de bemanning van het tallship.

Selectieprocedure sluit 30 september 2016
Solliciteren voor deze unieke reis kan t/m 30 september 2016. Op www.barkeuropa.com staat welke informatie er in de brief moet staan en aan welke voorwaarden je moet voldoen om te solliciteren. In oktober 2016 vinden de sollicitatiegesprekken plaats en in november 2016 wordt duidelijk welke twee jonge avonturiers in april naar Kaapstad vliegen voor dit unieke avontuur.

Informatiebijeenkomst
25 juli 2016 wordt er van 19:30 uur – 21:00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd in de haven van Scheveningen. Geïnteresseerde jongeren en hun familie krijgen de gelegenheid om vragen te stellen, het schip te bekijken en te ‘voelen’ of dit avontuur echt is waar ze van dromen. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst moet vóór 22 juli 2016 via info@barkeuropa.com.

Oceaanzwerver Bark EUROPA open voor publiek 

De bark EUROPA is een Nederlands Tall Ship en met haar lengte van 56 meter en 3 masten een imposante verschijning. Aan boord werken 16 bemanningsleden en 48 trainees vanuit het Sail Training Programma. 24 t/m 26 juli is de bark EUROPA thuis in Den Haag en 26 juli 2016 is de bark EUROPA van 11:00 – 17:00 uur open voor publiek om de stad en haar inwoners te bedanken voor hun betrokkenheid.

Over het fonds ‘Vrienden van de de EUROPA’
Liefhebbers van echt zeilen bevaren de wereldzeeën op het unieke Tall Ship Bark EUROPA. Het schip is eigendom van Rederij Bark Europa en vaart jaarlijks met vele betalende reizigers de wereld rond. Het geld dat binnen komt via deze betaalde reizen is net voldoende om het schip in de vaart te houden en te onderhouden. De Rederij heeft daarom geen middelen om bijvoorbeeld jonge trainees te helpen die zelf geen mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een van onze fantastische reizen. Door het fonds ‘Vrienden van de EUROPA’ te steunen is het mogelijk om trainees aan boord te nemen die anders wellicht geen kans hebben om mee te varen.

Dit persbericht is geschreven in opdracht van de Rederij Bark EUROPA en de gemeente Den Haag.

Naar aanleiding van dit bericht werden de volgende artikelen geplaatst/geschreven/gemaakt: