Communicatie op locatie

De afgelopen jaren was ik met ‘mediahouse’ Hestag voor diverse internationale sport evenementen en zeilregattas op locatie als floor manager of om de communicatie & PR te verzorgen. Heb je ook hulp of advies nodig bij de communicatie op locatie voor een zeilregatta of een sport evenement? Neem dan contact op voor de mogelijkheden of lees meer over de projecten en zeilevenementen die ik de afgelopen jaren al mocht ondersteunen als communicatie professional.

Thuiskomst Nederlands Tall Ship Bark EUROPA
Voor de thuiskomst van het Nederlandse Tall Ship de bark EUROPA heb ik in de aanloop naar het evenement samen met de Rederij de bark EUROPA diverse activiteiten georganiseerd en persberichten geschreven en verstuurd om de locale media te betrekken. In de twee dagen dat het Tall Ship in de haven van Scheveningen lag was er volop aandacht van radio, televisie, fotografen, kranten en andere media.

Lelystad Red Bull Foiling Generation 2016
In opdracht van Red Bull Nederland schreef ik vanuit Lelystad diverse updates over de Nederlandse versie van het evenement de Red Bull Foiling Generation.

North Sea Regatta 2014, 2015, 2016, 2017
Van 2014 t/m 2017 heb ik voor de North Sea Regatta, het jaarlijks terugkerende zeilevenement aan de Nederlandse kust de communicatie op locatie verzorgd. Ik onderhield in de aanloop naar het evenement de website en verzorgde de nieuwsbrieven en persberichten rondom de zeilregatta, alsmede de berichten op social media en de contacten met de media.

Volvo Ocean Race Festival The Hague
In de maanden voorafgaand aan het Volvo Ocean Race Festival The Hague en tijdens het evenement verzorgde en coördineerde ik de website van het evenement en alle social media kanalen. Tijdens het evenement verzorgden we met een team van vier reporters de communicatie op locatie. We deden verslag voor zowel zeilliefhebbers als bezoekers en fans die puur geïnteresseerd waren in het evenement vanwege de optredens en andere activiteiten dan de Volvo Ocean Race.

Londen – Olympische Spelen 2012
Vanuit het Holland Heineken House deed ik samen met Thamar Kiemel van Mangrove verslag van de olympische zeilwedstrijden van de Nederlandse zeilers in Weymouth. Met behulp van de live stream van de BBC op Twitter en een groep fanatieke zeilliefhebbers op Twitter deden we voor Delta Lloyd Zeilen verslag met de hashtags #zeilvoorgoud en #socialsailing. Bij gebrek aan voldoende informatie via de olympische kanalen waren we al snel één van de weinige goede en up to date bronnen van het zeilnieuws tijdens de spelen in Londen. We zagen een gat en sprongen, een groot succes!

ISAF Worlds Santander 2014
Als persvoorlichter voor de Nederlandse kernploeg (2013 en 2014) vloog ik met de Nederlandse zeilers mee de wereld over naar zeilevenementen. Vanaf een World Cup, een EK of een WK locatie deed ik verslag van het zeilevenement in de vorm van persberichten en korte updates op social media.

Aarhus, Denemarken – WK Nacra 17 2015 en Barcelona, Spanje – EK Nacra 17 2015
Voor de International Nacra Class Association heb ik twee jaar lang de online communicatie verzorgd. Ik heb de website onderhouden, geoptimaliseerd en voorzien van actuele berichten over de Nacra 17 evenementen. Tijdens het WK en EK in 2015 was ik op locatie de locale organisaties te ondersteunen met de communicatie activiteiten rondom het evenement.