Den Haag nieuwe thuishaven Team Brunel

Brunel - Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

Persbericht, geschreven in opdracht van Stichting North Sea Regatta


De crew van Team Brunel – Sailing Holland is dinsdag 10 mei in de haven van Scheveningen aangekomen na een zonnig seizoen in het Caraïbische gebied. Tijdens de North Sea Regatta is de Volvo Ocean Race boot te bezoeken voor een rondleiding. Den Haag is vanaf nu de thuishaven van Sailing Holland dat ook in 2017/2018 met een team aan de start van de Volvo Ocean Race wil verschijnen. Na de pit-stop in Den Haag, één van de hoogtepunten van de afgelopen race, finisht de volgende editie van de Volvo Ocean Race in juni 2018 in Den Haag.

Team Brunel – Sailing Holland

Op de vroege ochtend van 10 mei vaart het team van Sailing Holland Team Brunel na 7 dagen op zee de haven van Scheveningen binnen. “Homecoming…” lezen we op de Facebook pagina van één van de zeilers. En dat is het precies. Vanaf nu is Den Haag de thuishaven van de Volvo Ocean Racer van Sailing Holland. Tijdens de North Sea Regatta is de boot toegankelijk voor publiek. De Volvo Ocean Racer ligt in de Derde Haven bij het Zuiderstrandtheater en is te bezoeken op 13, 14 en 15 mei van 15:00 – 19:00. Aanmelden is niet nodig.

Den Haag finishplaats Volvo Ocean Race 2017/2018

Eind maart werd bekend gemaakt dat Den Haag verkozen is tot finishplaats van de Volvo Ocean Race 2017-18. Vorig jaar was de Hofstad nog het toneel van een succesvolle pit-stop. In 2015 was Den Haag voor het eerst gasthaven van de Volvo Ocean Race. Met ongeveer 150.000 bezoekers was het festival één van de hoogtepunten van de race.

“De Scheveningse haven is de ideale spot voor professionele zeilers van over de hele wereld.”

De Haagse wethouder Karsten Klein (Economie, Havens, Scheveningen) voegt daaraan toe: “De Scheveningse haven is de ideale spot voor professionele zeilers van over de hele wereld. En dat laten we zien ook! Vorig jaar hadden we de druk bezochte pit-stop van de Volvo Ocean Race. Onlangs is de bouw van het Topzeilcentrum gestart. En deze dagen staat de haven bol van de zeilactiviteiten tijdens de North Sea Regatta. De organisatoren van de regatta zijn er in geslaagd om de boot van Team Brunel naar de haven te halen. Een mooi voorproefje op de finish van de Volvo Ocean Race die we in 2018 verwelkomen.”

North Sea Regatta 13 t/m 16 mei 2016

De inshore races van de North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd, worden van 13 t/m 16 mei 2016 gevaren op vier verschillende wedstrijdbanen voor de kust van Scheveningen.

Related Posts
Team JAJO - Foto OBR Brend Schuil

Team JAJO in op en top race modus dankzij klein team met oa Technisch manager Filip Beyens (BEL) en boot Read more

Voor Team JAJO start zondag 15 januari The Ocean Race VO65 Sprint Cup. De 28-jarige Jelmer van Beek is de Read more

Team JAJO tweede in eerste etappe The Ocean Race VO65 Sprint Cup

Het Nederlandse Team JAJO, met schipper Jelmer van Beek, finishte in Kaapverdië, als tweede in van The Ocean Race VO65 Read more