I wrote another press release for Tall Ship bark Europa, in 🇳🇱

Open Schip Nederlands Tall Ship bark Europa Scheveningen

Tall Ship bark EUROPA op zoek naar Haagse jongeren!
Wie vaart er in 2019 met ons mee van Kaapstad naar Scheveningen?

De inschrijving opent op 3 september aanstaande.

We hebben bijzonder nieuws! Wij zijn voor 2019 opnieuw op zoek naar Haagse jongeren die met ons mee willen varen van Kaapstad naar Scheveningen. De laatste dagen van deze reis varen we mee met de Tall Ships Races vanuit het Franse Rouen en komen aan tijdens Sail op Scheveningen in juni 2019. Vanaf 3 september kunnen jongeren, die het leuk vinden om mee te gaan op avontuur met de EUROPA, zich aanmelden via de website www.barkeuropa.com.

Oceaanoversteek van Kaapstad naar Scheveningen
We zijn op zoek naar twee jongeren tussen de 18 en 21 jaar die het aandurven om aan het roer te staan van dit meer dan 100 jaar oude zeilschip. Met in totaal 48 trainees van verschillende leeftijden en nationaliteiten steken we in het voorjaar van 2019 de oceaan over, van Kaapstad naar onze thuishaven Scheveningen.

Onderweg stoppen we op twee afgelegen eilanden, St Helena en Ascension Island, op de Azoren en in Rouen. In deze Franse plaats start tevens de Liberty Tall Ships Race waar we aan meedoen, die in juni 2019 finisht in Scheveningen. Deze reis is voor iedereen van jong tot oud te boeken en daarnaast zijn we dus in de gelegenheid om via het vrienden van EUROPA fonds twee Haagse jongeren te sponsoren.

Trip van de Azoren naar Scheveningen
We zoeken ook twee jongeren tussen de 15 en 18 jaar die mee willen varen van de Azoren naar Scheveningen. Dit is een iets kortere etappe die plaatsvindt in juni 2019, en ook deze jongeren krijgen de kans om op kosten van stichting vrienden van EUROPA mee te varen.

Stichting Vrienden van EUROPA 
Een reis maken met Tall Ship bark EUROPA is een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere ervaring goed kunnen gebruiken om zichzelf op een nieuwe manier te leren kennen, maar er de financiële middelen niet voor hebben. De reis wordt gesponsord door de stichtingVrienden van EUROPA. Het enige dat je zelf moet betalen zijn de extra aankopen aan boord of activiteiten op de eilanden die je bezoekt.

Alvast een kijkje nemen aan boord? Dat kan zondag 2 september in Scheveningen!
Op zondag 2 september hebben we Open Schip van 11.00 – 15:00 uur, we liggen dan in de haven van Scheveningen. Iedereen is welkom aan boord! Of je nou meer wil weten over de mogelijkheden om mee te varen, vrienden graag het schip wil laten zien op welk schip ze hebben meegevaren of graag een kijkje wil nemen aan boord. De bemanning is deze dag aanwezig om alle vragen van bezoekers te beantwoorden en te vertellen over het leven aan boord.

Als bedrijf betrokken zijn bij het Haagse jongerenproject? 
Op maandag 3 september vindt er van 10:00 – 12:00 uur een bijeenkomst plaats aan boord van de EUROPA voor Haagse partijen die zich inzetten voor de ontwikkeling van jongeren. Met deze bijeenkomst willen we antwoord geven op waarom het interessant is voor Haagse jongeren om mee te varen aan boord van een tall ship.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via info@barkeuropa.com. Kapitein Janke vertelt over het reilen en zeilen aan boord, de mogelijkheden voor jongeren om mee te helpen tijdens de reis en wat het avontuur aan boord voor hen kan betekenen. Ook zullen de Haagse jongeren Pieter van der Werff en Charlotte Heijstek aanwezig zijn om hun ervaringen te delen. Zij voeren afgelopen zomer mee aa boord van de Europa als ambassadeurs voor de Gemeente Den Haag in de aanloop naar Sail op Scheveningen.

Persuitnodiging open schip Tall Ship bark Europa
Wilt u een uitnodiging ontvangen voor zondag 2 september? Neem dan contact op.