Eerste editie Haarlem Swim to Fight Cancer groot succes

Haarlem Swim to Fight Cancer

Bijna 280 zwemmers sprongen zondag 3 juli het Spaarne in tijdens Haarlem Swim to Fight Cancer om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en educatie voor onderzoekers. Een dag met een lach en een traan. De kades van het Spaarne in Haarlem stonden vol toeschouwers en supporters, vrienden en familie om de deelnemers aan te moedigen. Iedere deelnemer en ieder team met een eigen verhaal. Aan de Guppen van ZV Haerlem de eer om de cheque met voorlopige opbrengst aan donaties te overhandigen aan Fight Cancer ambassadeur Maarten van der Weijden en Limore Noach, directeur van Fight Cancer.

Opbrengst Haarlem Swim to Fight Cancer - Foto Michel van Bergen

Een bijzondere dag met een lach en een traan

Het deelnemersveld bestond uit 2 en 5 kilometer zwemmers, business teams en 10 estafette teams, waaronder de gemeente Haarlem met twee teams, de gemeente Velsen, de Vrienden van de Houtvaart en de Haerlem Guppen van ZV Haerlem. Elke deelnemer en elk team dook het Spaarne in met een eigen verhaal. Een bijzondere dag met een lach en een traan.

Om 12:15 gaven Maarten van der Weijden en wethouder Merijn Snoek het startsein voor de 5 kilometer, 45 deelnemers sprongen daar het Spaarne in. Drie kwartier later sprong Maarten van der Weijden vanaf de Turfmarkt het water in voor de 2 kilometer. Na ruim 25 minuten kwam de Fight Cancer ambassadeur als eerste aan bij de finish, op de hielen gevolgd door 5 kilometer zwemmer Jeffrey Camphens. De laatste zwemmer werd begeleid door de guppen van ZV Haarlem. Samen brachten ze de cheque met daarop de voorlopige opbrengst binnen, waarna deze door de guppen aan Fight Cancer ambassadeur Maarten van der Weijden werd overhandigd.

Bekijk ook de video van Haarlem Swim to Fight Cancer op de website van het Haarlems Dagblad.

Over Swim to Fight cancer

Swim to Fight cancer is een zwemevenement waarbij deelnemers, estafette teams en bedrijven zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: Aansporen tot actie.

Stichting Haarlem Swim

Stichting Haarlem Swim organiseert Swim to Fight cancer 023. De stichting heeft tot doel het genereren van aandacht en inzamelen van gelden ten behoeve van Fight cancer, waardoor het bevorderen en ondersteunen van kankeronderzoek en preventie mogelijk wordt gemaakt.

Haarlem Swim zet zich op de lange termijn in voor het verhogen van het bezoek aan zwembaden, het bedrijven van sport door met name jongeren in het algemeen, het vergroten van de bewustwording over een gezonde levenswijze ter voorkoming van kanker en het geven van voorlichting hierover. De stichting tracht haar doel te bereiken door het jaarlijks organiseren van een recreatief zwemevenement in het Spaarne en de grachten van Haarlem.

Dit persbericht schreef ik voor Haarlem Swim to Fight Cancer als onderdeel van de communicatie/pr opdracht om het evenement in Haarlem op de kaart te zetten. 

Related Posts
Den Haag nieuwe thuishaven Team Brunel
Brunel - Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

De crew van Team Brunel – Sailing Holland is dinsdag 10 mei in de haven van Scheveningen aangekomen na een Read more

Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel
Communicatie watersportevenement - Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel- Aftrap Swim to Fight Cancer in Haarlem. Foto Michel van Bergen

Op 3 juli 2016 is het Spaarne het domein van een uniek evenement. Honderden zwemmers gaan op deze dag van Read more

Wethouder Merijn Snoek geeft samen met Maarten van der Weijden startschot Swim to Fight Cancer Haarlem
Aftrap Swim to Fight Cancer Haarlem. Foto Michel van Bergen

Zondag 3 juli 2016 is Merijn Snoek, wethouder van Jeugd, Onderwijs en Sport, aanwezig bij de start van de 2 Read more

Nederlands tallship de bark EUROPA na wereldreis thuis in Den Haag
De bark EUROPA komt Den Haag - Bark EUROPA oceanwanderer

Na bijna twee jaar komt het Nederlandse tallship de bark EUROPA op 24 juli 2016 weer even thuis. De Gemeente Read more