Hester Ozinga


Ik ben het liefst altijd in beweging
Als communicatiespecialist met een focus op (water) sport ben ik het liefst altijd in beweging. De focus op watersport bleek een goede keuze toen in mijn onderneming startte. Niet alleen kon ik met deze focus zelf eenvoudiger keuzes maken wat ik wel en niet moest aanpakken en ik bouwde in korte tijd een mooi netwerk op. Hierdoor wisten (en weten) veel watersport gerelateerde bedrijven wisten mij snel te vinden.

Ik werk inmiddels niet meer alleen voor Nederlandse opdrachtgevers maar ook veel internationaal. Vanaf het moment dat ik op de middelbare school kennis maakte met andere talen is dit mijn droom geweest; werken in een internationale omgeving. De verschillende talen, culturen, gewoontes en energie zijn aspecten die mij enorm inspireren. Tussen de bedrijven door ben ik het liefst zelf aan het sporten of aan het reizen, letterlijk en figuurlijk het liefst altijd in beweging.

Achtergrond
Na mijn VWO diploma wilde ik graag iets mijn mijn talen gaan doen. Ik ging studeren aan de Internationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Na een tussenjaar werkend en zeilend door Azië te hebben getrokken haalde ik in 2002 mijn HBO diploma. Inmiddels had ik ook een full time baan bemachtigd als product manager outdoor reizen bij Vinea Vakanties in Sneek en in mijn vrije tijd werkte ik als ‘maat’ bij Annage Skûtsjeverhuur in Eernewoude.

Hoe heerlijk het ook was in Friesland, ik wilde meer met mijn talen gaan doen en besloot op zoek te gaan naar een baan in de communicatie. Een baan bij een uitgeverij, bijvoorbeeld als office manager of redactie assistent, leek me een mooie opstap. Ik was goed in dingen plannen, regelen en organiseren. Hoe ik daar moest komen wist ik alleen nog niet. Ik gaf mijn baan bij Vinea op en verhuisde naar Amsterdam. Want wat ik uiteindelijk ook wilde worden, daar waren mogelijkheden genoeg. Ik vond meteen werk bij Randstad in Amsterdam, waar plannen, regelen en organiseren als tweede natuur me heel goed van pas kwam.

Online Communicatie en sport
Na 2,5 jaar Randstad ging ik als vrijwilliger aan de slag in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen in Turijn. Door de contacten die ik daar legde kreeg ik de kans om als trainee bij LINDA. Magazine aan de slag te gaan op de communicatie en marketing afdeling. Door Nienke Dirkse van If Then, het bedrijf uit Grave waar ik destijds mee samen werkte voor de website van de LINDA., werd ik enthousiast over de eindeloze mogelijkheden van het internet.

Op zoek naar wat er mogelijk was in die wereld ontdekte ik de functie webredacteur, ik solliciteerde en op diverse functies en vond een waanzinnige baan op de redactie van Libelle.nl. Door de razendsnelle opkomst van de digitale wereld was dit een prachtige tijd, met eindeloze kansen en nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen.

In totaal werkte ik vijf jaar in de bladen wereld, waarvan de laatste jaren als coordinator van de website van Libelle. Na diverse reorganisaties was ik toe aan wat anders. Ik schreef in die tijd naast mijn werk weblogs voor Shesports van Roelien Luijt, één van de eerste blogs voor en door sportende vrouwen in Nederland, ver voordat het hele bloggen en ambassadeurs inzetten voor sportmerken een groot ding was. Ik werd daar zó blij van! En het smaakte naar meer werk wat niet als werk voelde. De wereld lag aan mijn voeten en ik het was tijd om de stoute schoenen aan te trekken. Ik verliet het vertrouwde Sanoma gebouw om 1 januari 2012 mijn eigen bedrijf te beginnen.

Hestag, ook internationaal
Ik wilde het liefst reizen voor mijn werk en mijn talen spreken. Ook werken met sporters en tijdens sportevenementen (het liefst zeilregatta’s) leek me het einde. Onderweg, actief en in beweging, zou het kunnen? Ik heb al mijn passie, energie, flexibiliteit en netwerk skills in de strijd gegooid. Fake it till you make it! Be the expert. Klein beginnen. Focus is key. Alle cliche’s zijn voorbij gekomen en ze zijn allemaal waar. Inmiddels werk ik voor verschillende internationale sport evenementen en organisaties en help al jaren diverse sporters en kleine watersportbedrijven in Nederland. Ik reis voor mijn werk, ik kan mijn talenknobbel inzetten en geniet van alle facetten van het freelancen.

Bekijk mijn portfolio voor meer informatie over de projecten waar ik bij betrokken ben of lees meer over mijn werk op mijn blog.