Hester Ozinga


Meer over mij: Ik ben het liefst altijd in beweging
Als communicatiespecialist met een focus op (water) sport ben ik het liefst altijd in beweging. De focus op watersport bleek een uitstekende keuze toen in met mijn onderneming startte. Niet alleen kon ik zelf makkelijker keuzes maken, ik bouwde ook in korte tijd een netwerk op in een niche markt en watersport gerelateerde bedrijven wisten mij al snel te vinden. Ik werk inmiddels voor diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Tussendoor sporten ik graag of ontdek ik nieuwe plekken, letterlijk en figuurlijk het liefst altijd in beweging.

Achtergrond
Ik studeerde aan de Internationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Na een tussenjaar werkend en zeilend door Azië te hebben getrokken haalde ik in 2002 mijn HBO diploma. Inmiddels had ik ook al een full time baan als product manager outdoor reizen bij Vinea Vakanties in Sneek. In deze tijd werkte in in mijn vrije tijd als ‘maat’ bij Annage Skutsjeverhuur in Eernewoude. Ik vond het heerlijk in Friesland, maar ik had het idee dat er mee was dan werken in het toerisme. Ik wilde meer met mijn talen gaan doen en op zoek naar een baan bij een uitgeverij, als office manager of redactie assistent. Maar hoe ik daar kwam wist ik nog niet. Ik verhuisde naar Amsterdam. Want wat ik uiteindelijk ook wilde worden, daar moest alles mogelijk zijn.

Online Communicatie en sport
Na 2,5 jaar Randstad ging ik als vrijwilliger aan de slag in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen in Turijn. Door de contacten die ik daar legde kreeg ik de kans om als trainee marketing en communicatie bij LINDA. Magazine aan de slag te gaan. Door Nienke Dirkse van If Then, het bedrijf uit Grave waar ik destijds mee samen werkte voor de website van de LINDA., werd ik enthousiast over de eindeloze mogelijkheden van het internet. De functie van webredacteur was mij op het lijf geschreven, bij Libelle.nl waren ze het met me eens.

In totaal werkte ik vijf jaar in de bladen wereld, waarvan de laatste jaren als coordinator van de website van Libelle. Na diverse reorganisaties vond ik het mooi geweest, ik stapte op om 1 januari 2012 mijn eigen bedrijf te beginnen. Ik schreef in die tijd ‘s avonds al blogs voor Shesports van Roelien Luijt, één van de eerste blogs van en voor sportende vrouwen in Nederland. Maar ik wilde meer van dat wat niet als werk voelde; werken in de sport.

Hestag, ook internationaal
Werken met sporters, in beweging zijn en tijdens sportevenementen aan de slag, het liefst zeilregatta’s, leek me het mooist. Ik wilde reizen voor mijn werk en mijn talen spreken, voor werken hoef je niet in Nederland te blijven, dat kan ook internationaal. Het moest mogelijk zijn, en dat is het ook. Met Hestag werk ik voor sport evenementen en grote en kleine watersportbedrijven in binnen- en buitenland. Dat is mijn werk.

Bekijk mijn portfolio voor meer informatie over de projecten waar ik bij betrokken ben of lees meer over mijn werk op mijn blog.