Wethouder Merijn Snoek geeft samen met Maarten van der Weijden startschot Swim to Fight Cancer Haarlem

Zondag 3 juli 2016 is Merijn Snoek, wethouder van Jeugd, Onderwijs en Sport, aanwezig bij de start van de 2 en 5 kilometer tijdens Swim to Fight Cancer Haarlem om samen met Maarten van der Weijden het startschot te geven.

Merijn Snoek: “Net als zoveel anderen heb ik van nabij meegemaakt wat het betekent om iemand te verliezen aan kanker. Ik vind het daarom geweldig dat nu ook Haarlem meedoet aan Swim to Fight Cancer om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en educatie van professionals die dit onderzoek doen.”

Om 12:15 geven wethouder Merijn Snoek en olympisch en wereldkampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden samen het startschot voor de 5 kilometer. Om 13:00 uur gaan de deelnemers voor de 2 kilometer van start. Maarten van der Weijden, ambassadeur van Fight Cancer, zwemt deze afstand zelf mee. Merijn geeft dan het startsein.

Maarten is onder de indruk van alle betrokken Haarlemmers: “Het is voor het eerst dat Swim to Fight Cancer in Haarlem georganiseerd wordt. Ik ben erg onder de indruk van alle betrokken Haarlemmers en van de hoeveelheid donaties die er binnenkomt. Echt gaaf om te merken hoe het evenement leeft in de stad.”

Burgemeester Bernt Schneiders springt op 3 juli ook het Spaarne in, hij zwemt samen met zijn collega’s van de Gemeente Haarlem de 2 kilometer in estafettevorm.

Deelnemen aan Swim to Fight Cancer Haarlem kan als individu maar ook als business team of estafetteteam van maximaal acht zwemmers. Inschrijven, je opgeven als vrijwilliger of doneren kan via haarlem.swimtofightcancer.nl.

Zwemparcours door het Spaarne
In de aanloop naar het evenement halen de deelnemers zoveel mogelijk geld op voor Fight Cancer. Elke zwemmer of elk zwemteam doet mee met een bijzondere reden. Sommige deelnemers hebben de afstand waarvoor ze zich hebben opgegeven nog nooit gezwommen maar zijn druk in training voor hun zwemparcours door het Spaarne. Vanuit SRO worden er diverse clinics georganiseerd in zwembad de Planeet en De Houtvaart.

Het parcours van de twee kilometer loopt van de Turfmarkt via het Teylers Museum, de molen De Adriaan en de oude Droste-fabriek naar de finishlocatie op het terrein bij de Lichtfabriek. De zwemmers die zich opgeven voor de vijf kilometer starten en finishen op deze locatie.

Over Swim to Fight cancer
Swim to Fight Cancer is een zwemevent in een stads decor waarbij deelnemers, estafette teams en bedrijven zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: Aansporen tot actie.

Stichting Haarlem Swim
Stichting Haarlem Swim organiseert Swim to Fight cancer 023. De stichting heeft tot doel het genereren van aandacht en inzamelen van gelden ten behoeve van Fight cancer, waardoor het bevorderen en ondersteunen van kankeronderzoek en preventie mogelijk wordt gemaakt.

Daarnaast zet Haarlem Swim zich op de lange termijn in voor het verhogen van het bezoek aan zwembaden, het bedrijven van sport door met name jongeren in het algemeen, het vergroten van de bewustwording over een gezonde levenswijze ter voorkoming van kanker en het geven van voorlichting hierover. De stichting tracht haar doel te bereiken door het jaarlijks organiseren van een recreatief zwemevenement in het Spaarne en de grachten van Haarlem waarbij deelnemers, alleen of in een team zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor kankeronderzoek.

Foto: Michel van Bergen

[hr]

Related Posts
Den Haag nieuwe thuishaven Team Brunel
Brunel - Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

De crew van Team Brunel – Sailing Holland is dinsdag 10 mei in de haven van Scheveningen aangekomen na een Read more

Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel
Communicatie watersportevenement - Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel- Aftrap Swim to Fight Cancer in Haarlem. Foto Michel van Bergen

Op 3 juli 2016 is het Spaarne het domein van een uniek evenement. Honderden zwemmers gaan op deze dag van Read more

Nederlands tallship de bark EUROPA na wereldreis thuis in Den Haag
De bark EUROPA komt Den Haag - Bark EUROPA oceanwanderer

Na bijna twee jaar komt het Nederlandse tallship de bark EUROPA op 24 juli 2016 weer even thuis. De Gemeente Read more

Eerste editie Haarlem Swim to Fight Cancer groot succes
Opbrengst Haarlem Swim to Fight Cancer - Foto Michel van Bergen

Eerste editie Haarlem Swim to Fight Cancer groot succes - Aan de Guppen van ZV Haerlem de eer om de Read more