🇳🇱 Working Nomad

Contact Hester Ozinga | Tips Working Nomad

Hoe het begon…

Ik ben geboren in 1979, opgegroeid in Friesland en heb mijn VWO afgerond in Heerenveen. Vijf jaar studeerde ik voor toerist aan NHTV in Breda, waarvan ik er maar twee in Breda zelf woonde. Ik zag twee maanden in Italië, ik was vijf maanden Erasmus Student in Chambéry in Frankrijk, leefde een stukje van de tijd vanuit Rotterdam en zwierf bijna een jaar rond in Maleisië als gids voor een reisorganisatie. Uiteindelijk dobberde ik het grootste deel van mijn verblijf als een zeilende nomade op het water (omdat er na 9/11 geen toeristen meer kwamen).

En daarna?

* Na diverse omzwervingen zat ik helemaal op mijn plek op de (internet)redactie van de Libelle. Je geloof het niet, maar dit was echt een megavette job, zóveel geleerd!
* In 2012 startte ik als freelance online media specialist met de focus op watersport en zeilen, wat een grote stap leek, bleek echt nog veel beter te bevallen dan alles wat ik ooit eerder had gedaan.
* De wereld is nu mijn werkplek! Ik ben, zoals ze dat in Friesland wel zeggen, ‘Oeral Thús’, maar werk net zo lief vanuit een koffietentje in Alkmaar of Friesland. Je kunt met mij alle kanten op!

“Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan”

* Inmiddels door bovenstaand lijfspreuk (a la Pipi Langkous) ook verzeild geraakt in de wintersportwereld, lekker buiten met -26:-)
* Ik ben floor manager/spotter tijdens de World Cups en WK’s voor de Internationale Bobsleigh en Skeleton Bond en in die rol werkt ik tijdens de Olympische Spelen (voor OBS) ook als onderdeel van de internationale TV crew. Hele dagen brengen ik door op de finish van zo’n bobsleebaan om daar alles in goede banen te leiden! Echt zó vet!

Leef je leven altijd alsof je op reis bent

Bijna al mijn opdrachtgevers zijn gewend om met ambassadeurs, sporters en/of collega’s te werken die in andere tijdzones of op andere locaties zitten. Iedereen is hierdoor flexibel, ook om vanuit het buitenland gewoon keihard door te werken aan mooie projecten in Nederland!

Working Nomad: Altijd in beweging

Nieuwsgierig welke projecten/werkzaamheden er op dit moment met mij meereizen, of waar ik naartoe reis voor mooie projecten? Ik heb een handig overzicht gemaakt!

Strive not to be be a succes, but rather be of value – Albert Einstein