🇳🇱 Over mij: I can work from anywhere

Contact Hester Ozinga | Tips Working Nomad

Ik ben geboren in 1979, opgegroeid in Friesland en heb mijn VWO afgerond in Heerenveen. Vijf jaar studeerde ik voor toerist aan NHTV in Breda, waarvan ik er twee in Breda woonde, twee maanden in Italië zat, vijf maanden Erasmus Student in Chambéry in Frankrijk was, een stukje van de tijd vanuit Rotterdam volbracht en bijna een jaar in Maleisië zat als gids voor een reisorganisatie en het grootste deel van mijn verblijf als soort van zeilende nomade doorbracht (omdat er na 9/11 geen toeristen meer naar mijn favoriete land kwamen).

I can work from anywhere

* Na diverse omzwervingen op mijn plek op de (internet)redactie van de Libelle (supervet!)
* Vier jaar later als freelance online media specialist gaan werken in de watersport wereld
* Dus sinds 2012 reis ik de wereld over met mijn laptop, als working nomad, want: zoveel mooie plekken te ontdekken!
* Oeral Thús dus, maar werk net zo lief vanuit een koffietentje in Haarlem of Friesland

Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan

* Inmiddels door deze mindset (a la Pipi Langkous) ook verzeild geraakt in de wintersportwereld, lekker buiten met -26:-)
* Ik ben dus floor manager/spotter tijdens de World Cups en WK’s voor de Internationale Bobsleigh en Skeleton Bond en in die rol werkt ik tijdens de Olympische Spelen (voor OBS) ook als onderdeel van de TV crew. Sta dan dus hele dagen op de finish van zo’n bobsleebaan! Echt zó vet!
* Dus gelukkig steeds meer werkzaamheden waarbij ik niet uren achter mijn computer zit.
* Heb je ook een leuke uitdaging voor me? Neem contact met me op via mail of telefoon!

Leef je leven altijd alsof je op reis bent

​Alhoewel ik al tien jaar in het bezit was van een heerlijk huis in Haarlem, werk ik nog minstens 3-4 maanden per jaar ergens anders. Al mijn opdrachtgevers zijn gewend om met ambassadeurs, sporters of collega’s te werken die in andere tijdzones en locatie zitten. Iedereen is dus mega flexibel en het geeft veel ruimte voor van alles!

Working Nomad: Altijd in beweging

Ik ben ervan overtuigd dat je als persoon ontwikkelingen doormaakt en dat bij verschillende fases in je leven ook verschillende banen of functies passen. Als freelancer heb je dat gelukkig een beetje zelf in de hand. Zo vind ik het heerlijk om meerder dingen tegelijk te doen en hou ik vast aan het idee dat het niet uitmaakt wat je doet om je geld te verdienen en blijf ik dromen van ooit een eigen bedrijf. Op een misschien wel vaste locatie met mensen in dienst en zo… Zolang je er zelf maar blij van wordt, en de mensen voor wie je werkt natuurlijk ook.

Ben dus ook superblij dat ik voor steeds meer projecten wordt gevraagd waarbij ik niet het grootste gedeelte van mijn uren achter mijn laptop hoef door te brengen maar op de achtergond mijn organisatorische skills kan inzetten. Daarnaast blijf ik me ontwikkelingen door nieuwe uitdagingen aan te nemen en cursussen en opleidingen te volgen. Nu bijvoorbeeld helemaal into lean management, iets wat perfect aansluit bij hoe ik mijn leven als freelancer inricht.

Nieuwsgierig welke projecten/werkzaamheden er op dit moment met mij meereizen? Ik heb een handig overzicht gemaakt!

Strive not to be be a succes, but rather be of value – Albert Einstein