Crew Bark EUROPA maakt video boodschap voor Haagse jongeren

Crew Bark EUROPA maakt video boodschap voor Haagse jongeren - Bark EUROPA_Arthur Smeets

Crew Bark EUROPA maakt video boodschap voor Haagse jongeren – De bark EUROPA is wederom op zoek naar Haagse jongeren tussen de 18 en 26 jaar die ervan dromen om de oceaan over te steken! In 2017 zeilden de Haagse Matthijs Boesten en Lotte Linthorst mee van Kaapstad naar Boston. In mei en juni 2018 staat de oceaanoversteek van Kaapstad naar de Azoren op het programma.

De bemanning van de EUROPA heeft een speciale video boodschap voor Facebook gemaakt om zoveel mogelijk Haagse jongeren te bereiken en te vertellen over deze unieke kans! Avonturiers kunnen zich tot 18 februari aanmelden via www.barkeuropa.nl.

Dit jaar krijgen ook twee jongeren tussen 15 en de 18 jaar de unieke kans om mee te zeilen! Voor twee van hen is er tijdens de zomervakantie plek om mee te varen van Horta via Stavanger naar Harlingen. Een ideale besteding van de zomervakantie! Meer informatie: www.barkeuropa.nl.

video boodschap voor Haagse jongeren


Hét avontuur

Samen met de internationale bemanning van de EUROPA varen de geselecteerde jongeren in 54 dagen van Kaapstad naar Horta op de Azoren. De kans die het fonds ‘Vrienden van EUROPA‘ creëert voor Haagse jongeren is uniek. Behalve privé uitgaven zoals communicatie vanaf het schip (bellen of mailen via de satelliet) drankjes aan de bar, je eigen verzekeringen en eventuele kosten bij uitstapjes aan de wal, kost deze droomreis helemaal niets! Het enige wat de Haagse avonturiers moeten doen is de rederij en de bemanning van de EUROPA ervan overtuigen dat zij de juiste persoon zijn om mee te nemen en uitleggen waarom deze reis nooit voor hen weggelegd zou zijn zonder hulp van het fonds ‘Vrienden van EUROPA’.

‘Solliciteren’ kan tot 18 februari 2018
Je aanmelden voor deze unieke kans kan t/m 18 februari 2018. Op www.barkeuropa.nl staat welke informatie er in de brief moet staan en aan welke voorwaarden je moet voldoen om te solliciteren.

Het leven aan boord als trainee
De bark EUROPA is een Nederlands Tall Ship en met haar lengte van 56 meter en 3 masten een imposante verschijning. Aan boord werken 16 bemanningsleden en 48 trainees vanuit het Sail Training Programma. De EUROPA heeft een internationale crew en ook de trainees komen vanuit de hele wereld, de voertaal aan boord is dan ook Engels. Aan boord worden de trainees die de kans krijgen om mee te varen meteen opgenomen in de EUROPA-familie én in het wachtsysteem. Iedereen helpt mee met zeilen, met het onderhoud van het schip en met het schoonmaken. Zeilervaring is geen vereiste bij de selectie.

Informatie
Stuur voor meer informatie over de reis een mail naar: info@barkeuropa.nl onder vermelding van ‘Haagse jongeren project’ en je voor- en achternaam.

Fonds ‘Vrienden van EUROPA’
De jongerenreizen in 2018 worden, net als in 2017, mogelijk gemaakt door het fonds ‘Vrienden van EUROPA’. Het Nederlandse Tall Ship is eigendom van Rederij Bark Europa en vaart jaarlijks met betalende reizigers de wereld rond. Het geld dat binnenkomt via deze reizen is nodig om het meer dan 100 jaar oude schip in de vaart te houden en te onderhouden. Daarom zijn we blij dat we met de “Vrienden van EUROPA’ een fonds hebben kunnen creëren waarmee we jonge trainees de kans te geven om de reis van hun leven te maken die ze zelf niet kunnen bekostigen.

Na het succes van het project in 2017 is het project in overleg en samenwerking met Kees Gerritsen zelfs uitgebreid met een  tweede, iets kortere, reis voor een jongere doelgroep. Kees Gerritsen vertelt enthousiast over het verblijf aan boord: “Een lange zeilreis met een schip als de EUROPA is een ervaring die je je leven lang meedraagt en je als mens verandert. Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken en nadat ik het succes ervan heb gezien bij Matthijs en Lotte kan ik niet anders dan het project in 2018 voortzetten.”

Foto Bark Europa / Arthur Smeets
///Einde bericht. Noot voor de redactie:
Meer informatie over de oceaan oversteek en de selectieprocedure staat op www.barkeuropa.nl. Voor vragen naar aanleiding van dit bericht of foto’s in hoge resolutie, kunt u contact opnemen met Leentje Toering (managing director Bark Europa) of Hester Ozinga (Hestag.com).