Met Hestag Media help ik watersport & wellness gerelateerde bedrijven, evenementen en projecten met het schrijven van persberichten. Onderstaand persbericht voor Team JAJO in The Ocean Race werd geschreven in opdracht van Sailing Holland. Ben je ook op zoek naar hulp bij het schrijven van een persbericht? Stuur me gerust een mailtje!

Nieuwe generatie Ocean Race zeilers en recordhouder Bekking vormen dreamteam voor uitdagende eerste etappe

Team JAJO – Bouwe Beking en Rutger Vos – Foto OBR Brend Schuil

Team JAJO start zondag 15 januari in The Ocean Race VO65 Sprint Cup in Alicante. De 28-jarige Jelmer van Beek is de jongste schipper in deze editie. Hij is trots op de geoliede machine die het team vormt na de afgelopen tien intensieve trainingsdagen en geniet van het zeilen op hoog niveau.

Onder toeziend oog van sponsoren, familie en shore crew maakt een nieuwe generatie zeilers haar grote droom waar: deelnemen aan The Ocean Race. Samen met zeillegende Bouwe Bekking vormen zij een dreamteam voor een uitdagende eerste etappe. Het doel is duidelijk: op het podium eindigen. De start is zondag 15 januari live te volgen via theoceanrace.com.

Een nieuwe generatie zeilers aan de start met veel toekomstperspectief

Niet alleen bij de In Port race lag Team JAJO op een tweede positie richting de finish. Ook de practice race in Alicante finisht het team op een tweede plek: “We kwamen scherp van de startlijn en we krijgen de boot elke keer goed op snelheid. Dat geeft opties voor de komende tijd. Het is fijn om te zien dat alles na zo’n lange tijd samenkomt. Dit is altijd ons grote doel geweest. Ik ben alle partijen die al zolang in ons geloven en ons hebben gesteund echt dankbaar. Dat we hier nu zijn maakt mij ontzettend enthousiast en trots.”

Voor Van Beek komt een grote droom uit: “Ik ben superblij dat er een nieuwe generatie zeilers aan de start staat. Dit is echt uniek en er zit heel veel toekomst in. We hebben ons als team goed kunnen voorbereiden. We zijn echt een stap verder en op een hoger niveau bezig en daar haal ik heel veel plezier uit.”

Team JAJO Foto OBR Brend Schuil

Als wachtleider van Team JAJO geeft Bekking advies waar hij kan

Zeillegende Bouwe Bekking neemt voor de negende keer deel aan The Ocean Race. Hij deed acht keer eerder mee, waarvan vier edities als schipper. Daarmee is Bekking internationaal recordhouder.

Het is de eerste keer dat Bekking The Ocean Race vaart met een heel team jonge zeilers. Als wachtleider aan boord van Team JAJO geeft hij advies waar hij kan: “Mijn doel aan boord is altijd om het beste in ieder individu naar boven te brengen. Met een aantal heb ik eerder al een transatlantic gevaren en het is fantastisch om te zien hoeveel progressie ze intussen hebben gemaakt. Het is ontzettend leuk om nu met deze nieuwe generatie te varen. Ik ben onder de indruk van het niveau en het enthousiasme aan boord.”

Het doel is om op het podium eindigen.

The Ocean Race VO65 Sprint Cup bestaat uit drie etappes. Het doel van Team JAJO is om op het podium te eindigen. Bekking: “Een goed resultaat is ontzettend belangrijk. Ook voor de sponsoren. Wanneer je deze etappe geen punten pakt dan wordt winnen ingewikkeld. De kunst is om een balans te vinden tussen heel hard varen en op onszelf en de boot passen. Vooral het eerste stuk naar Gibraltar moeten we goed doorkomen.”

“De voorspellingen zien er niet goed uit met 40-50 knopen, maar het kan zijn dat de modellen nog wel wat beter worden. Gelukkig hebben we goede mensen en goede spullen. We hebben nu zeven zeilen aan boord, waarvan er vier nieuw zijn. De andere drie zijn de wereld al rond geweest.

Eerste etappe door een van de drukste en nauwste vaarwegen ter wereld

De eerste etappe van The Ocean Race VO65 Sprint Cup is meteen een lastige. De route voert de VO65’s door de Straat van Gibraltar, een van de drukste en tegelijkertijd nauwste vaarwegen ter wereld. De wind en ook de stroming spelen hier een grote rol.

Navigator Max Deckers houdt met alle scenario’s rekening: “We houden een weersysteem in de gaten dat de windkracht en sterkte voor de dagen na de start gaat bepalen. Voor het eerste deel van de race, tot aan de Straat van Gibraltar, zien we nog veel verschillen tussen de voorspellingen. Na Gibraltar en op de langere termijn verwacht ik een redelijk sterke noordenwind die ons snel naar het zuidwesten zou moeten brengen!”

Related Posts
Den Haag nieuwe thuishaven Team Brunel
Brunel - Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

De crew van Team Brunel – Sailing Holland is dinsdag 10 mei in de haven van Scheveningen aangekomen na een Read more

Team JAJO - Foto OBR Brend Schuil

Team JAJO in op en top race modus dankzij klein team met oa Technisch manager Filip Beyens (BEL) en boot Read more

Team JAJO tweede in eerste etappe The Ocean Race VO65 Sprint Cup

Het Nederlandse Team JAJO, met schipper Jelmer van Beek, finishte in Kaapverdië, als tweede in van The Ocean Race VO65 Read more