Haags Tall Ship bark EUROPA onderweg naar huis

In vijf dagen zeilt de bark EUROPA van Brest (Frankrijk) naar Den Haag

Het Haagse Tall Ship de bark EUROPA is onderweg naar huis! De verwachte aankomst in de haven van Scheveningen is zondag 24 juli 2016 rond 17:00 uur. Dinsdag 26 juli 2016 is het schip open voor publiek. In Brest deed de EUROPA dienst als flag ship voor het Science Village tijdens het Brest Maritime Festival. Rederij Bark EUROPA creëert tijdens de oceaanreizen van het schip veel ruimte om wetenschappelijke onderzoek te faciliteren en een bijdrage te kunnen leveren aan het internationale en wereldwijde klimaatonderzoek. Tijdens het open schip is hier ook aandacht voor. Aansluitend op dit thema worden er 24 t/m 26 juli bij de EUROPA diverse kids workshops gegeven door onder andere de Afvaljuf.

Haagse Tall Ship bark EUROPA onderweg naar Den Haag

In vijf dagen van Brest naar Den Haag
In vijf dagen zeilt de EUROPA naar haar thuishaven in Den Haag. De reis voert de EUROPA over het Kanaal, ook wel English Channel genoemd, door het Nauw van Calais en uiteindelijk de Noordzee. Het schip is door al haar oceaanreizen zelden thuis. Na een onderhoudsperiode in Nederland deze zomer vertrekt de EUROPA weer naar zee. Naar verwachting komt ze dan pas in de zomer van 2018 weer naar Den Haag.

Een warm welkom
De bemanning van de EUROPA kijkt ernaar uit om haar thuishaven binnen te varen en nodigt iedereen met een boot van harte uit om het schip tegemoet te varen voor het laatste stukje. De EUROPA komt rond 17:00 uur aan de Vissershavenweg, in de eerste haven van Scheveningen. Geen boot? Geen nood! Op de kade is voldoende gelegenheid de EUROPA binnen te zien komen en haar een warm welkom te geven.

PROGRAMMA bark EUROPA 24 t/m 26 juli 2016

Zondag 24 juli – De EUROPA meert rond 17:00 uur aan (Visserkade, Scheveningen)
Op de Visserskade draait vanaf 15:00 uur een film over de reizen van de bark EUROPA naar Antarctica en over de oceaan. Daarnaast kunnen kinderen onder begeleiding hun eigen bootje knutselen van afval. Rond 17:00 uur legt de EUROPA aan in de haven.

Maandag 25 juli – Informatiebijeenkomst Fonds Vrienden van de EUROPA
Vanaf 12:00 uur worden op de kade diverse demonstraties en workshops gegeven door de bemanning van de bark EUROPA. Er draait een film over de bijzondere reizen van de Bark EUROPA en kinderen kunnen zich laten schminken als zeebonk of zeemeermin.

Van 19:30 uur  – 21:00 uur wordt er vanuit het Fonds Vrienden van de EUROPA een informatiebijeenkomst georganiseerd. De bark EUROPA is op zoek naar twee Haagse jongeren tussen de 18 en 26 jaar die in 2017 de oceaanoversteek van Kaapstad naar Boston willen maken. Een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere ervaring goed kunnen gebruiken, maar het zich niet zomaar kunnen veroorloven. Voorwaarden en meer informatie over het Fonds Vrienden van de EUROPA staan op www.barkeuropa.com. Aanmelden voor de bijeenkomst kan nog tot 22 juli via info@barkeuropa.com.

Dinsdag 26 juli – Bark EUROPA open voor publiek
Op 26 juli 2016 is de bark EUROPA van 11:00 – 17:00 uur open voor publiek. Op de kade kunnen kinderen vanaf 13:00 uur muziekinstrumenten knutselen van afval, onder begeleiding van de afvaljuf. Rond 19:00 uur vertrekt de bark EUROPA naar Zaandam.

Wilt u als fotograaf / journalist meer weten over de mogelijkheden om foto’s te maken en/of verslag te doen? Neem dan contact op via hester@hestag.com of +31 06 42135734

Naar aanleiding van dit persbericht verschenen onder andere de volgende artikelen en publicaties:

25 juli 2016 – Foto album Facebook Pagina Den Haag Marketing/This is the Hague – Tall Ship de bark EUROPA keert terug naar Den Haag

25 juli 2016 – Omroep West – West Wekker: Tallship de bark EUROPA ‘thuis’ op Scheveningen

25 juli 2016 – Omroep West Nieuws – Reusachtig zeilschip EUROPA trekt veel bekijks in haven van Scheveningen

26 juli 2016 – AD Regio Den Haag – Zeilschip bark EUROPA houdt open huis

26 juli 2016 – Telegraaf Regio Rotterdam/Haagland – Jongeren mee met zeilschip (print, pagina T13)

27 juli 2016 – National Geographic – Dronevideo: groot zeilschip vaart haven Scheveningen binnen

 

Related Posts
Den Haag nieuwe thuishaven Team Brunel
Brunel - Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

De crew van Team Brunel – Sailing Holland is dinsdag 10 mei in de haven van Scheveningen aangekomen na een Read more

Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel
Communicatie watersportevenement - Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel- Aftrap Swim to Fight Cancer in Haarlem. Foto Michel van Bergen

Op 3 juli 2016 is het Spaarne het domein van een uniek evenement. Honderden zwemmers gaan op deze dag van Read more

Wethouder Merijn Snoek geeft samen met Maarten van der Weijden startschot Swim to Fight Cancer Haarlem
Aftrap Swim to Fight Cancer Haarlem. Foto Michel van Bergen

Zondag 3 juli 2016 is Merijn Snoek, wethouder van Jeugd, Onderwijs en Sport, aanwezig bij de start van de 2 Read more

Nederlands tallship de bark EUROPA na wereldreis thuis in Den Haag
De bark EUROPA komt Den Haag - Bark EUROPA oceanwanderer

Na bijna twee jaar komt het Nederlandse tallship de bark EUROPA op 24 juli 2016 weer even thuis. De Gemeente Read more