Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel

Op 3 juli 2016 is het Spaarne het domein van een uniek evenement. Honderden zwemmers gaan op deze dag van start voor een twee of vijf kilometer lange tocht door Haarlem om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor meer kankeronderzoek en educatie.

Burgemeester Bernt Schneiders heeft daar wel een nat pak voor over: “Als burgemeester van Haarlem wil ook ik graag voor het goede doel een keer zwemmen in het Spaarne. Hoe mooi is Haarlem vanaf het water! Het zou fantastisch zijn als veel Haarlemmers mijn voorbeeld zouden volgen om voor die ene keer in ons eigen Spaarne te zwemmen.”

Oud judoka Dennis van der Geest en zwemmer Maarten van der Weijden zijn beide ambassadeur. Van der Geest draait tijdens het evenement op het finish terrein bij de Lichtfabriek en olympisch kampioen openwater zwemmen Van der Weijden doet mee met het evenement. Deelnemen aan Swim to Fight Cancer Haarlem kan als individu maar ook als business team of estafetteteam van acht zwemmers. Inschrijven, je opgeven als vrijwilliger of doneren kan via haarlem.swimtofightcancer.nl.

Zwemparcours door het Spaarne
In de aanloop naar het evenement halen de deelnemers zoveel mogelijk geld op voor Fight Cancer. Elke zwemmer of elk zwemteam doet mee met een bijzondere reden. Sommige deelnemers hebben de afstand waarvoor ze zich hebben opgegeven nog nooit gezwommen maar zijn druk in training voor hun zwemparcours door het Spaarne. Vanuit SRO worden er diverse clinics georganiseerd in zwembad de Planeet. Ook de Vrienden van de Houtvaart, die vanaf komende zaterdag weer up and running zijn, stellen hun zwembad beschikbaar voor trainingen en wetsuit testdagen.

Het parcours van de twee kilometer loopt van de Turfmarkt via het Teylers Museum, de molen De Adriaan en de oude Droste-fabriek naar de finishlocatie op het terrein bij de Lichtfabriek. De zwemmers die zich opgeven voor de vijf kilometer starten en finishen op deze locatie.

Over Swim to Fight cancer
Swim to Fight Cancer is een zwemevent in een stads decor waarbij deelnemers, estafette teams en bedrijven zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: Aansporen tot actie.

Stichting Haarlem Swim
Stichting Haarlem Swim organiseert Swim to Fight cancer 023. De stichting heeft tot doel het genereren van aandacht en inzamelen van gelden ten behoeve van Fight cancer, waardoor het bevorderen en ondersteunen van kankeronderzoek en preventie mogelijk wordt gemaakt.

Daarnaast zet Haarlem Swim zich op de lange termijn in voor het verhogen van het bezoek aan zwembaden, het bedrijven van sport door met name jongeren in het algemeen, het vergroten van de bewustwording over een gezonde levenswijze ter voorkoming van kanker en het geven van voorlichting hierover. De stichting tracht haar doel te bereiken door het jaarlijks organiseren van een recreatief zwemevenement in het Spaarne en de grachten van Haarlem waarbij deelnemers, alleen of in een team zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor kankeronderzoek.

Meer informatie of inschrijven kan op haarlem.swimtofightcancer.nl

///Einde bericht. Noot oor de redactie:

* Credits bijgevoegde foto(’s): Michel van Bergen. Beeldmateriaal in hoge resolutie beschikbaar.
* Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met
Hester Ozinga +31 (0)6 42135734

Related Posts