Clipper Stad Amsterdam hijst de zeilen voor wereldreis

Aankomende zomer, op 22 augustus, vertrekt Clipper Stad Amsterdam voor een twee jaar durende wereldreis. Het doel van deze World Tour is om op een positieve manier bij te dragen aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, door mogelijkheden te creëren om mee te varen aan boord.

De Clipper doet dit samen met haar founding partners Randstad en Gemeente Amsterdam. Daarnaast stappen er bedrijven als partner aan boord voor een etappe van de wereldreis, zoals vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen. 

De Clipper bezoekt tijdens haar reis iconische wereldsteden als Tokio, Shanghai, Sydney, Mumbai, Kaapstad, New York en Londen. De havens op de route bieden voor bedrijven kansen voor het organiseren van zakelijke events in een unieke setting. Avontuurlijke reizigers en fans van de Clipper kunnen gedeeltes van de wereldreis meevaren voor een onvergetelijke zeilvakantie.

TWEE JAAR LANG DE WERELD OVER ZEILEN

Evert van Dishoeck, directeur van Clipper Stad Amsterdam: ‘Deze twee jaar durende wereldreis is een lang gekoesterde wens. Tijdens de reis doet het schip veel landen en steden aan waar ze nog niet eerder is geweest.

Wat veel mensen niet weten is dat Stad Amsterdam sinds haar eerste vaardagen in 2000, elk jaar met een diverse groep jongeren vaart. Jongeren die elkaar niet kennen, en samen het schip leren varen en belangrijke (soft) skills leren om een vliegende start te maken op de arbeidsmarkt. Zo’n reis is een unieke en onvergetelijke ervaring, die de deelnemers op persoonlijk vlak laat groeien.

VERGROTEN KANSENGELIJKHEID JONGEREN

De focus van de wereldreis ligt op het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren in de leeftijd van 18-27 jaar. De wereldreis van de Clipper biedt kansen om het leven van deze jongeren over de hele wereld te veranderen. Bedrijven die partner worden van de World Tour, zoals van Lanschot Kempen, kunnen een etappe omarmen waarbij jongeren met verschillende culturele, sociale en economische achtergronden meevaren.

Maarten Edixhoven, CEO van Van Lanschot Kempen, over de samenwerking met de Clipper Stad Amsterdam: ‘Deze jongeren gaan een bijzondere reis tegemoet waar wij graag aan bijdragen. Door samen aan boord te stappen, pakken zij een unieke kans op persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Wij wensen de Clipper Stad Amsterdam en haar bemanning een onvergetelijke en behouden vaart!’

NIEUWE VAKANTIEBESTEMMINGEN VOOR DE CLIPPER

Naast het voor de Clipper bekende Caraïbisch gebied, staan (onder voorbehoud) de volgende vakantieoorden en routes op het programma; het Panamakanaal, Shanghai – Hongkong, Hongkong – Oostkust van Australië – Indonesië – Sydney, Singapore – Chennai (India) en Kaapstad – Recife-Martinique. Verschillende etappes van de route worden ingericht om met individuele zeilliefhebbers en avonturiers te varen. Als gast bezoek je samen met de bemanning unieke bestemmingen.

Van Dishoeck vervolgt: ‘De wereldreis biedt onze trouwe gasten de gelegenheid om een reis te boeken naar een van de mooie nieuwe bestemmingen. Daarnaast hopen we vanuit de nieuwe bestemmingen ook gasten te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke vakantie aan boord van de Clipper.’ 

Na de twee jaar durende reis rond de wereld zal de Stad Amsterdam, ter ere van de viering van Amsterdam’s 750 jarige bestaan, als vlaggenschip van SAIL Amsterdam in augustus 2025 weer fier haar thuishaven binnenvaren.

OVER CLIPPER STAD AMSTERDAM

Stad Amsterdam vaart sinds 2000 over de wereldzeeën. Het schip is 76 meter lang en telt 31 zeilen met een totale oppervlakte van 2200 vierkante meter. De Clipper heeft een authentiek dwars tuig, een scherpe klipperboeg en vaart als passagiersschip onder Nederlandse vlag.

De Clipper kan ook geboekt worden voor een cruise of een bedrijfsevenement. De capaciteit voor een receptie is 200 gasten, voor een diner buffet 150 gasten en voor een sit down event 60 gasten. Daarnaast kun je als gast aan boord verblijven voor een luxe cruise of een avontuurlijke zeilreis. Aan boord bevinden zich 14 luxe hutten, een ruime eetzaal voor diners en presentaties en een buitenbar.

Related Posts
Den Haag nieuwe thuishaven Team Brunel
Brunel - Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

De crew van Team Brunel – Sailing Holland is dinsdag 10 mei in de haven van Scheveningen aangekomen na een Read more

Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel
Communicatie watersportevenement - Burgemeester Haarlem springt Spaarne in voor goed doel- Aftrap Swim to Fight Cancer in Haarlem. Foto Michel van Bergen

Op 3 juli 2016 is het Spaarne het domein van een uniek evenement. Honderden zwemmers gaan op deze dag van Read more

Wethouder Merijn Snoek geeft samen met Maarten van der Weijden startschot Swim to Fight Cancer Haarlem
Aftrap Swim to Fight Cancer Haarlem. Foto Michel van Bergen

Zondag 3 juli 2016 is Merijn Snoek, wethouder van Jeugd, Onderwijs en Sport, aanwezig bij de start van de 2 Read more

Nederlands tallship de bark EUROPA na wereldreis thuis in Den Haag
De bark EUROPA komt Den Haag - Bark EUROPA oceanwanderer

Na bijna twee jaar komt het Nederlandse tallship de bark EUROPA op 24 juli 2016 weer even thuis. De Gemeente Read more