Nederlands tallship de bark EUROPA na wereldreis thuis in Den Haag

Den Haag, 14 juni 2016

Nederlands tallship de bark EUROPA na wereldreis thuis in Den Haag

Na bijna twee jaar komt het Nederlandse tallship de bark EUROPA op 24 juli 2016 weer even thuis. De Gemeente Den Haag verzorgt wil de 105 jaar oude oceaanzwerver samen en de inwoners van de stad een warm welkom geven. Van 24 t/m 26 juli ligt het 56 meter lange tallship in de haven van Scheveningen. Op 25 juli worden er op de kade diverse activiteiten georganiseerd door de bemanning en 26 juli is de bark EUROPA in de middag open voor publiek. 

Gemeente Den Haag verzorgt warm welkom bark EUROPA
De Gemeente Den Haag verzorgt op 24 juli een warm welkom voor ‘haar’ tallship. 1 september 2014 was de laatste keer dat de bark EUROPA in Den Haag was. De afgelopen twee jaar zeilde ze onder andere in Noord en Zuid Europa, Kaapverdië, Brazilië, Argentinië en Chili, Antarctica, Zuid Afrika en diverse verafgelegen eilanden zoals Tristan da Cunha, St Helena, Ascension Island).

Na een lange tijd van afwezigheid is het weer hoog tijd om even naar huis te komen. Wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens Karsten Klein: “We zijn ontzettend trots op ‘ons’ schip. We zouden willen dat een prachtig schip als de Bark Europa vaker in haar thuishaven Scheveningen komt. Maar we genieten vanuit Den Haag ook van de prachtige locaties die door de Bark Europa bezocht worden”

Oceaanzwerver bark EUROPA open voor publiek
De bark EUROPA is een Nederlands Tall Ship en met haar lengte van 56 meter en 3 masten een imposante verschijning. Aan boord werken 16 bemanningsleden en 48 trainees vanuit het Sail Training Programma. Op 26 juli stelt Rederij bark EUROPA haar schip open voor publiek om de stad en haar inwoners te bedanken voor hun betrokkenheid. Iedereen mag ‘s middags een kijkje aan boord nemen.

Karsten Klein: “Tall ships hebben een enorme aantrekkingskracht”
Karsten Klein verwacht dat veel inwoners een kijkje komen nemen: “Tallships hebben een enorme aantrekkingskracht op inwoners en bezoekers van de stad. Om die reden willen we van de haven van Scheveningen een ‘tall ship friendly port’ maken.”

“We bieden graag een warm welkom aan dit type schepen. Publiciteit rondom de aanwezigheid is goed voor de schepen én voor de economie van de stad. Daar helpen we graag bij. Ook als er behoefte is aan hulp bij praktische zaken kan de havenmeester assisteren.”

Het persbericht werd geschreven in opdracht van de bark EUROPA en de gemeente Den Haag en leverde de volgende exposure op:  

Online Lokaal

Online Watersport